Luftpistol

ISSF internasjonalt program

Luftpistol er en fin øvelse for ungdom å starte med. Det trengs ikke spesielle skytebaner for å skyte luftpistol, og luftpistoler behøver heller ikke være veldig dyre. Dessuten er det utmerket trening hvis man allerede skyter de andre øvelsene som står beskrevet her.

Luftpistol skytes mot blinker på 10 meters avstand. På samme måte som fripistol kan skytteren velge sitt eget tempo i skytingen. Skytteren skal bare skyte innen en bestemt tid.

Menn skal skyte 60 konkurranseskudd, og så mange prøveskudd som ønskelig, innen 1 time og 45 minutter. Kvinner skal skyte 40 konkurranseskudd, og så mange prøveskudd som ønskelig, innen 1 time og 15 minutter.

Akkurat som fripistoler, skal luftpistolene kun skyte ett og ett skudd, og det skal kun skytes ett skudd i hver blink før de skiftes.Våpenet skal være en luft- eller CO2 pistol. Avtrekksvekten må være minst 500 gram. Den totale vekten av våpenet må ikke overskride 1500 gram.

Maksimalt oppnåelig poengsum er 600 poeng for menn og 400 poeng for kvinner. Luftpistol skytes i stående stilling med en hånd.

 

Øvelse: Luftpistol Antall konkurranseskudd: 60 for menn, 40 for kvinner
Avstand: 10 meter Skytetid: for menn 1 time 45 minutter, for kvinner 1 time 15 minutter
Klasser: Mesterskap: KM, DM, NM, Nordisk, EM, VM, OL


Støtt MPL og ungdommene våre når du tipper - helt gratis! Se her